flyttning

http://irteh.blogg.se kommer antagligen hålla mig där i fortsättningen

Ha en bra dag

Fiskfilm


Ljuvlig film, fiskarna och musiken passar så bra ihop. Och bara att kunna tänka sig att få vara där vore en underbar upplevelse. Jag funderar bara om det skulle hända någon dag, man skulle hitta mig där. Okinawa Churaumi Aquarium in Japan, tänk att få uppleva det. Ja, tankarna bara flyger iväg.

Spännande upplevelser


Ja, så var det tisdag igen. Jag är otroligt trött. Klockan tre tänkte jag att jag kanske måste sova någon gång idag. Så med andra ord sov jag inte så mycket inatt, sju timmar för att vara exakt. Okej, det är faktiskt mycket, men min kropp klarar inte av så lite sömn.

Igår stack jag ut och gå klockan var tio när jag startade hemifrån. Jag vet inte egentligen varför, men jag fick inspiration från en annan blogg. Så jag tänkte att det är väl värt att gå lite då, och det gjorde jag också. Min kamera, iPod och mobil följde med på färden. Det var ganska spännande ute faktiskt, man visste aldrig vem man skulle träffa ute i skogen. Jag sprang också. Jag har inte sprungit på vadå, 3-4 månader. Det är rätt mycket faktiskt. Det kändes ljuvligt, jag ville bara fortsätta. Men valde att ändå sluta.

Några bilder forograferade jag i alla fall. Bilderna behöver redigeras, men det gör j ag som sagt någon annan tidpunkt idag. För jag måste verkligen göra något "vettigt". Innan jag faller in i min andra värld. Hm. Nu ska jag... hitta på något. Som heter att försöka spela ut ett spel som bestär av endast en level kvar. Hoppas ni har en trevlig dag!

Vaken


Godmorgon! Nu har jag äntligen stigit upp av en riktigt lång tid av skönhetssömn. Jag har fått en kompis ute på vår gård. Kompisen är svart och har en rööd fläck på huvudet. Den pickar runt i vår trädgård. Det är ganska kul faktiskt. Den inspekterar alla hörn och kanter och är mycket vacker.

Jag förstår inte riktigt mig själv, men jag har sovit så ortroligt gott inatt, vad det beror på har jag ingen aning om. I alla fall sov mobilen med mig inatt, vilket är mycket ovanligt. Jag skulle stiga upp vid åtta idag, eftersom jag skulle kanske ut och äta. Men istället ligger jag och sover till halv två! Hur fräck får man riktigt vara? Ja, det får man väl fortfarande fundera på.

En tråkig dag med konstiga tankar


Idag förtjänade jag verkligen en lång natts sömn. Men fortfarande är jag otroligt trött, vilket är lite jobbigt. Men okej, man har väl rätt att vara trött och utsliten på en söndag som denna. Det finna inte precis något att göra heller, vilket är lite synd. Och att ha ingenting att göra, resulterar till en väldigt tråkig dag. Dessutom har jag ingen att umgås med heller.

Igår hade vi då matbjudning åt min kusin och hans sambo och deras två barn, och min farbror och hans sambo. Det var rätt så trevligt faktiskt. Levi är sjukt söt och Lukas påstod att det fanns troll i vår källare, eftersom det lär ska ha luktat så. Men när vi gick ner och kollade hittade vi inga troll, då trodde han att trollet flytt upp. Och i Sverige finns det inga troll. Så jag antar jag måste fly dit från trollen. Snyft. Vem tar emot mig när jag kommer till Sverige? Var ska jag ens sova där för att slippa troll?

I lördagens hetta


Idag, en lördag som denna är det otroligt vackert väder ute. Jag ska baka kladdkaka idag på beställning! Fast, man kan säga att jag gör det lite frivilligt också, om man kan säga så. I alla fall så kommer det bli en riktigt ensam dag, med tanke på att Isabelle och Stry åkt till något ställe, vad det nu hette. Jag minns inte, det var något skumt ställe, någon marknad. Hoppas de har kul där i alla fall. Men ja, nu ska jag  gå

Latdag.fi


Jag har ingenting att göra just nu. Men jag borde gå och lämna tillbaks en mobil och säga något åt människan, men jag är för lat för att gå och prata med Kristian >:'D Sen sitter jag annars och typ håller på och dö :) Och jag hatar när jag sitter och skriver in smileysar, jag vill spela Maple. Men jag orkar inte, jag borde gå och simma, men ingen är där och så borde jag duscha, men jag vill inte. Och dagen till ära ska jag lämna tillbaks mobilen nu, solong!

En lång sovmorgon


Efter mycket om och men har jag stigit upp från den riktigt sköna sängen. Isabelle har inte vaknat ännu, tror jag bestämt. Hon verkar sova otroligt gott inatt, och jag vet varför! :) Men ärligt talat så måste man ju någon dag få ha en sovmorgon. Jag gick ju redan och sova klockan tolv idag. Och steg upp klockan tolv, eftersom et blev mycket för mig att stiga upp klockan nio idag, jag var bara för trött för det. Så jag tog mig att sova lite längre istället. Egentligen har jag inte så mycket planer för denna dag, det är mest imorgon jag kommer vara rätt upptagen, när vi ska på kalas och allt sånt, trevligt..

Sol till sist i alla fall


Ja, det regnade helt sjukt länge idag men vid tvåtiden blev det sol. Det var riktigt nice, på Catch käkade vi vattenmeloner, pratade om roliga saker så att tårarna sprutade sönder. Sedan spelade vi Bliz, som vi alltid nästan gör. Eller vi gör det inte, det är bara så beroendeframkallande! Eller, det är sjukt roligt, det är det. Skulle vara kul om man skulle få testa någongång att spela det bara två stycken. Men det funkar väl inte riktigt. Det var nog allt jag hade att säga för idag. Jag ska antagligen gå och sova så småningom så :)

Btw skum låt: Kiss Me Thru The Phone - Soulja Boy Tell Em'

Godmorgon!


Hej på er alla goda människor! Jag steg upp en timme senare idag ändå, på grund att det blev en väldigt sen natt igår. Men jag tror verkligen det var värt. Nu har jag nästan läst klart en bok jag lånat, bara två kapitel kvar. Ska lämna in den idag och en annan bok. Dessutom har mitt batteri till min mobil kommit, så det är jag väldigt glad över. Äntgligen ett batteri som håller en vecka och inte två sekunder. Dessutom somnade jag med min mobil i min säng inatt, och min mamma blev ju helt galen på det! Får väl påminna henne ännu för femtionde gången att man inte får vistas i mitt rum när jag sover. Ingen tycks fatta det. Bara jag själv, haha. 

Idag blir det antagligen att sticka in till centrum och ha kul i några timmar, bara jag skulle ha pengar och orka. Jag har inga pengar till någon buss eller något. Bara bankkort, och det tar de knappast. Sigh. Jag måste ringa min pappa och fråga om han kan köra mig det, kan han inte tror jag att jag lämnar det. För att cykla är ett big no no, jag orkar helt enkelt inte! Uppförsbackor hit och dit, och det är bara för mycket. Skulle det finnas en rak väg in till centrum en rak väg på sex kilometer så skulle jag förstås köra den, men när det inte finns det så, får man väl fundera lite på saken och se hur det blir till i denna värld. Jag hoppad på det bästa i alla fall! Ha en fin dag! 

Detta shoppade jag i Lojo


Ptja, det blev inte så mycket shopping då vi var i Lojo. Jag hade ju ungefär redan allt så. Fast, skorna är lite för stora så jag tror jag ska sätta papper i tårna så att mina fötter rymmer dem, Kändissak :D men ändå. Något måste man ju ändå ha, fina är dem i alla fall.

Dagens Outfit 140709


Inte precis så märkvärdiga kläder idag alltså, bara något mysigt en hemma dag som denna. Btw, mitt hår ser väldigt, ptja ut.

Munkjacka - Nike
Jeans - Mic Mac

En ledsen dag


Gissa vad jag gjort idag? Heh, jo jag bakade chokladbollar till all onytta. Sjukt onödigt men sjukt gott, om man äter det i rätt mängd. Äter man för mycket så börjar man bara må illa och det är ju ingen nytta med det heller eller är det? Nä, det tycker jag i alla fall inte. Jag kom nyss hem också, jag var till min mormor och morfar på typ Alice kaffe, eftersom Alice verkar ha namnsdag idag. Det blev annars ingen gitarrstämning eller fotografering idag. Min hela dag blev förstörd, eller hela livet egentligen på grund av två personer. Tack till dem så hjärtligt! Jag älskar ju er också, not. Nu funderar jag dock om jag ska skriva mer inlägg idag eller inte, hm.

Jag har tråkigt



Okej, idag är det tisdag och imorgon är det onsdag. Och imorgon ska jag antagligen till Hangö och simma, eftersom de lovade sol imorgon och bla bla bla. Jag har inte precis något att skriva om, men jag funderar om jag ska gå ut och fotografera eller försöka stämma min gitarr och börja spela igen. Det är svårt att säga men, jag får väl se hur beslutet blir. Jag skulle vela göra lite allt möjligt, men jag vet inte riktigt. Jag får väl se hur jag gör. Hoppas jag gör ett bra resultat i alla fall.

It's raining

Pam pam pam! Isabelle saken väckte upp mig idag vid klockan nio T^T. Nu ligger hon själv och bara sover, snyft. Och jag har inget liv. Orsaken till min offline-sak på bloggen är för att jag blivit beroende av Maple Story. Ah, det lättade hjärtat. Nä, men i alla fall. Det regnar idag. Och typ, ISABELLE D: Gah, jag blir tokig på mig själv. Tror jag umgåts för mycket med henne under sista tiden, snyft. Okej, ppls. Jag försöker faktiskt skriva ett vettigt inlägg.

Jag har inte precis något att göra idag heller. Men jaa-a. Jag funderar om jag ska ladda ner mer låtar från olika band. Så har jag något nytt att lyssna på en sådan dålig dag som denna. Skriver något vettigare när jag har något vettigare i min hjärna. Behöver knarka något nu. Typ, musik säger vi som.

Maria shoppar igen

Nu har jag kommit hem, efter en shoppingtur i Lojo. Jag hittade nu inte precis så mycket, men köpte ett par nya skor (igen), ansiktsmask och pimpsten. Inte något annat märkvärdigt. Sånt där smått och gott som man alltid behöver. Imorgon blir det kanske igen en liten shoppingtur, hoppas det blir av i alla fall. Skulle vara väldigt trevligt. Men vi får åter se. Ska kanske fotografera lite vad jag köpte i Helsingfors på måndagen, pga. önskemål. Beror på hur jag orkar, få kolla senare idag. Just nu skulle jag bara vela sova. Nästa vecka är nästan helt oplanerad. Ensam hemma hela veckan, riktigt skönt ska det bli. Någonting vettigt hoppas jag ännu att jag hittar på idag. Finns inte så mycket att göra men ändå.

Fotografering vid stugan

På lördagen var jag på stugan, så då tog jag min chans och fotograferade lite bilder, när jag för en gångs skull inte hade så mycket annat att göra. Det var verkligen rätt så trevligt att fotografera dessa bilder. Eftersom enligt mig blev väldigt lyckade, hope you like it!


  



Hemma igen

Typ, nu är jag äntligen hemma igen. Fast jag borde göra klart min lista på vad jag ska köpa imorgon när jag och min mor sticker till Helsingfors. Ska bli sjukt kul, faktiskt. Eller jag hoppas ju det. Jag hoppas på att jag får allting som jag skulle vela ha, trots att det är dyrt som bara vad. Jag har ju pengar, det har jag. OCh sen har jag mamma, så månne jag inte ska klara mig när vi sticker imorgon. Måste i alla fall gå lite tidigare och sova idag så att jag orkar stiga upp klockan halv sju (finsk tid). Alternativt kan ju personen som vaknar klockan fem varje morgon också väcka mig. Fast, sedan borde jag duscha också, så mycket har jag och göra så fort jag bara vaknar imorgon.

Brb for a day

Hej och hejdå säger jag bara ska till stugan nu, med syster, hennes man och hennes hund och hennes barn. Pappa och mamma och jag. Kommer hem imorgon, så jag är inte så länge borta. Inte för länge, för sedan på måndagen sticker vi till Helsingfors så då är jag som borta hela eller halva den dagen. Så det är med andra ord fullt upp hela tiden. Men som tur så klarar jag av att ha det så. Men okej, nu ska jag ta och packa ihop kläder, sminka mig och klä på mig och fixa mitt hår. Det är knappt om tid, men jag får bara skynda som en tok så att jag hinner :)

Hett hett hett

Tja folks! Ännu så glider allting på. Klockan är ju bara halv tolv ännu, men jag ska nog masa mig ner så småningom. Där kommer jag sitta vaken sådär hela natten. Om bara internetanslutningen fungerar, och sen kan jag ju alltid ta och läsa något också om jag nu kommer ihåg att ta ner något sånt är en annan sak. Och vanligtvis sover jag uppe i huset, men nu har jag tillfälligt flyttat ner på grund av hettan, så att jag skulle få någon natt sovd i en säng. Och inte helatiden dö av hettan. Vilket jag redan gjort så här svagt. Men det klarar man av så här på sommaren, eller man måste ju göra det. Eller, w/e. Nu ska jag i alla fall ta och masa mig neråt så småningom, vi ses imorn. Typ.

Regn

Alltså, idag blev jag uppväckt lite över elva för att jag och mamma skulle och handla. Förstås när vi är och köper mat, så slutade allting med att jag köpte kläder igen en gång. Jag har köpt kläder nu tre dagar i rad :) Helt pwned.

Men i alla fall så regnar det ute så det blir ingen stuga för mig idag, hoppeligen slipper jag den resten av veckoslutet också. För jag hatar verkligen att vara där. Inatt sov jag i min pappas säng dessutom, eftersom här uppe på övre våningen är det kokhett, så nu har jag värsta nackspärr. Gick och sova någongång vid två tiden. Eftersom jag visste att jag ska stiga upp idag tidigt. Hade ju bra sällskap och allt.

Nu har jag dock inga andra planer idag, vilket kanske är lite synd. Får väl bara sitta och lida lite mer av uttråkhet.

Namnsdagskaffe

Ja, nu har jag haft namnsdagskaffe i flere timmar. Lekt med små barn och haft det allmänt trevligt. Små barn är riktigt trevliga att leka med, eller. Alla gillar mig som är små så det är inte precis så konstigt. Att leka med dem är riktigt trevligt, fast jo. Mamma hade bakat jordgubbstårta som jag åt, inte mycket av, en tesked ungefär. Alla käkade upp den och den var inte precis så god! Eller, okej den var helt okej, men jag gillade den inte.

Tack för tipserna om vad jag kan skriva om. Nu har jag i alla fall något som jag kan skriva om. Eller jo, jag ska nog hitta på något när jag har idéer och allt.

Okej, jag kommer inte sticka ut till stugan imorgon, är det väl. Jag har nästan lov att ta över en kompis under veckoslutet och vi får ju åter se hur det ska gå. Skulle vara sjukt kul men de är ju oroliga, det är allt :P

Sovmask

Alltså, så fort man går ut genom dörren så steks man och blir ett sktekt ägg. Liksom, det är så sjukt varmt ute. Det är nästan hemskt, men man måste väl bara lida lite. Nog för att det är skönt att det är sommar, men det är bara så hett! Idag vaknade jag i alla fall vid halv ett, så det var väl lite väl sent. Men snart får jag ju mat och allt. Skulle vara kul om jag skulle sluta sova bort alla dagar. Men jag borde nog som sagt börja skärpa mig med min dygnsrytm. Fast man får väl se hur det går till så här med allting.

En iskall glass skulle sitta fint, en isglass för att vara exakt. Men den får man väl bara fortsätta drömma efter, så här..

Förresten.. Jag skulle behöva tips av någon jättegullig människa, som skulle kunna berätta åt mig var man skulle kunna skriva om i denna blogg. Jag har verkligen inga idéer - vilket jag aldrig har. Nu ska jag i alla fall hitta på något trevligt.

Fortfarande vaken

Jag förstår egentligen inte varför jag fortfarande är vaken. Men det är rätt trevligt att lyssna på musik och vara helt chilligrill. Nä, okej. Min hjärna sover och min kropp kokar, eller har varmt i alla fall. Vår dator är hemsk eftersom den är så het, okej den utsöndrar värme i överflöd. Min pappa är på stugan och min mamma är tydligen fortfarande hemma. De vågar inte lämna mig ensam hemma trots att jag är 14 år. Det suger verkligen, överbeskyddande föräldrar är inte ftw. Men okej, min syster var här idag hemma hos med Saga och Amanda. Sofia käkade kladdkakan jag gjort igår. På tal om ingenting så blev kladdkakan helt fail. Men den smakade helt okej.

Jag stack och simmade med Saga, eftersom jag hade tråkigt. Saga simmade efter en massa kvistar som jag kastade i vattnet åt henne, plus att hon åt upp något läskigt. Endera en orm, ödla eller fisk. Läskig hund alltså. Och Amanda var ännu rundare än vanligt vilket ägde. Hon är precis som jag när jag var en liten sak.

Nu har jag dessutom fixat ihop en shoppinglista till nästa vecka om det blir någon shopping av då. Allt tillsammans skulle bli 478€. Typ jag är helt tokig. Jag kan inte ens köpa hälften av det. Men jag är ju som jag alltid vart tyvärr.

Ny design

Ja, kära människor, nu har jag fixat en ny design för bloggen igen en gång. Fast denna gång är den inte precis färdig enligt mig. Det är en massa saker som saknas, men det finns ingen ork att fixa dit det som borde vara där just nu.

Idag var det onsdag. Jag vaknade kvart i tio då Amelie väckte mig med sitt sms, igen en gång. Så jag blev faktiskt uppväckt idag - otroligt nog. Trors allt så hoppades jag ju att det skulle ha varit någon annan som väckt upp mig. Idag var det Catch Summer också, där vi var ett gäng ungdomar som åt hemlagad mjukglass och hade vattenballongskrig på Ängin. Trots allt blev jag inte så jätte våt. Eller jag blev ju våt, men inte lika våt som stackars Hannah som fick en hel hink med vatten över sig. Trots allt så blev hon glad över att jag hällt vattnet över henne, så jag slapp det bekymret nu för tillfället i alla fall.

Tydligen ska jag och mamma någongång i nästa vecka till Helsingfors och shoppa, vilket betyder att jag borde göra en shoppinglista. Och så småningom någongång under sommaren så ska jag och Sanna till Esbo, för att träffa på Basse, Kulan, Robin och Ricke. Det ska verkligen bli kul om det blir av! Om det blir av ska jag till Sverige också så småningom och bo där hos Kristian. Skulle vara riktigt trevligt - om han har en dator. Skulle väl mest gå och shoppa då, men ändå.